به گزارش مردم گلستان، مدیر عامل کانسار خزر خطاب به سازمان محیط زیست و نهادهای نظارتی گفت : اگر فعالیت استحصال ید خطرات زیستمحیطی دارد، کارخانه را ببندید! مسئولیت اجتماعی، اولویت من است
جمعی از اصحاب رسانه های استان ۲۲ شهریور ماه از روند فعالیت کانسار خزر بازدید کردند.
جمشید نائمی، مالک و سرمایهگذار شرکت کانسار خزر در جمع خبرنگاران گفت: این کارخانه تنها کارخانه ید خاورمیانه است که ایران را به جمع ۸ کشور تولیدکننده ید در جهان تبدیل کرده است.
این کارخانه برای ۴۵۰ خانوار اشتغال پایدار ایجاد کرده است
بحث تاثیر ید در عدم بارش باران هیچ توجیه علمی ندارد.
تمام پرسنل بصورت دورهای توسط پزشکان متخصص معاینه میشوند و تاکنون هیچ مشکلی برای کارکنان ایجاد نشده است.
تمام الزامات قانونی را رعایت نمودیم، فعالیت ما و درصد املاح موجود در پسابها دائما از طریق دستگاههای مخصوص بصورت آنلاین توسط محیط زیست و نهادهای نظارتی پایش میشود.
۱۲ حلقه چاه جهت تزریق پساب به عمق زمین در نظر گرفته شده است که هم اکنون ۱۰ حلقه آن فعال است.
شوری پساب تقریبا ۵ برابر آب دریا میباشد.
آژانس انرژی اتمی کشور بیخطر بودن فعالیت ما را تایید کرده است، اگر فعالیت ما خطرات زیست محیطی دارد، چرا محیط زیست کارخانه را نمیبندد؟
به ترکمنصحرا عشق میورزم، مسئولیت اجتماعی دغدغهی اصلی من است، افتخار میکنم چنین صنعت بزرگی را در منطقه بومیسازی کردم.
با ایجاد نیروگاه برق در داخل مجموعه ۵ مگاوات برق تولید میکنیم که در زمانهای قطعی برق علاوه بر تامین برق مورد نیاز خود، به شبکه عمومی برق نیز ارسال میکنیم.
ید محصولی استراتژیک است که پایه و اساس داروسازی، پزشکی، صنعت، پتروشیمی و ….. میباشد
تولیدات کانسار خزر علاوه بر تامین نیازهای داخلی کشور، به کشورهایی همچون آلمان، فرانسه، ژاپن، ویتنام. هند، امارات و …. صادر میشود.
نائمی در پایان از کسانی که تخصصی در خصوص فرآیند استحصال ید ندارند درخواست نمود از اظهار نظر شخصی بپرهیزند و موجب نگرانی مردم نشوند.
زیاد رسانهای نیستم، قبول داریم در اطلاعرسانی و پاسخگویی در خصوص شایعات مطرح شده، کوتاهی کردیم.
لازم به ذکر است انتشار این گزارش لزوما به معنی تایید اظهارات مطرح شده نیست و صرفا اظهارات مدیرعامل کارخانه نقل قول شده است.
اما با توجه به خطرات و آسیب های زیست محیطی که توسط کارشناسان امر اعلام شده و نیز عدم رضایت اهالی بومی محل از نهادهای نظارتی و تخصصی انتظار میرود هر چه سریعتر نسبت به شفافسازی در این خصوص اقدام نموده و پاسخگوی افکار عمومی باشد. اگر استحصال ید خطرات زیستمحیطی دارد و زیان آور است هرچه سریعتر و برای صیانت از حقوق عامه اقدامات لازم را بعمل آورند اما اگر ضرری ندارد، شایسته است این صنعت بزرگ و نامآور منطقه مورد حمایت قرار گرفته و با اطلاع رسانی لازم نسبت به تنویر افکار عمومی اقدام نمایند.
در استان دو کارخانه سیمان پیوند گلستان در دوراهی کلاله و کانسار خزر آثار آلایندگی بسیاری داشته اند که مکرر با اعتراض مردم مواجه بوده و هستند.