به گزارش مردم گلستان به نقل از خبرگزاری فارس از گرگان به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، احمد تجری اظهار کرد: احیای شهر تاریخی استرآباد (گرگان) که سال گذشته با بهرهبرداری چند بنای تاریخی با کاربری گردشگری شتاب گرفته است، جدای از اهمیت و ارزش فرهنگیاجتماعی به لحاظ تأثیرگذاری آن در توسعه گردشگری زمینهساز افزایش درآمد و تقویت اقتصاد منطقه خواهد بود.
وی تصریح کرد: در ادامه روند احیای این شهر تاریخی در حال حاضر ۶ بنا با حجم سرمایهگذاری ۱۴۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال در یکهزار و ۷۹۵ مترمربع عرصه و یکهزار و ۱۰۸ مترمربع اعیان در حال مرمت و احیا توسط بخش خصوصی است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گفت: این بناها شامل خانههای تاریخی «احمد دوست (نونهال)»، «آسیابان» و «میرزائی» با کاربری اقامتی و پذیرایی، خانه تاریخی «سفیدیان» با کاربری پذیرایی، خانه تاریخی «تقوی» با کاربری مرکز تفریحی و سرگرمی و همچنین خانه تاریخی «نیاکان» با کاربری اقامتی است و طبق برنامهریزی صورتگرفته در سال جاری به بهرهبرداری خواهند رسید.
تجری با اشاره به اینکه با هدف حفاظت، مرمت و احیای آثار تاریخی و ایجاد اشتغال پایدار در محدوده «شهر تاریخی استرآباد (گرگان)» به این تعداد پروژه، ۴۵ میلیارد ریال تسهیلات از محل کمکهای فنی و اعتباری پرداختشده است، بیان کرد: پس از بهرهبرداری از این واحدها با کاربری گردشگری، زمینه اشتغال ۳۱ نفر بهصورت مستقیم در شهرستان گرگان فراهم میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گفت: فعالیتهایی مثل مجموعههای اقامتی و پذیرایی میتواند علاوه بر معرفی و احیای آثار تاریخی و فرهنگی این شهر تاریخی، موجب تأمین بخشی از نیازها در این حوزه و همچنین ایجاد اشتغال پایدار شود.
وی یادآور شد: سال ۱۳۹۹ چهار بنای تاریخی شهر تاریخی استرآباد (گرگان) شامل موقوفه «ملاصنم» (خانه خلیلی) با کاربری اقامتی و پذیرایی، خانه تاریخی «باقریها» گرگان با کاربری اقامتی و پذیرایی، خانه تاریخی «رضا قلینژاد» گرگان با کاربری مجموعه پذیرایی و خانه تاریخی «شفیعی» گرگان با کاربری اقامتی با حجم سرمایهگذاری ۱۹۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال به بهرهبرداری رسید.