اجتماعیاخبار

مدیریت بیماری گال باکتریایی زیتون در مینودشت به ۹۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: مدیریت و کنترل بیماری گال باکتریایی در باغات زیتون مینودشت و جلوگیری از گسترش آن به سایر نقاط استان به ۹۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

کیانوش حق‌نما روز پنجشنبه در گفت و گو یی اظهارداشت: بیماری گیاهی گال باکتریای زیتون به اسامی دیگری همچون گره و سل زیتون معروف است که طبق آخرین تحقیقات علاوه بر زیتون روی گیاهان و درختان دیگری همچون خرزهره و انار نیز بیماری ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: گال باکتریایی تنها باکتری بیماری‌زای زیتون است که به طور معمول از محل جدا شدن برگ‌ها، محل هرس و ترک‌های ناشی از سرمازدگی به خصوص در درختان جوان نفوذ می‌کند و توانایی ماندگاری روی بافت‌های سالم گیاه را دارد و بهترین راه ممانعت از آلودگی گیاهان، جلوگیری از نفوذ باکتری است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گلستان افزود: امسال طبق پایش‌های انجام گرفته تنها محدوده درگیر با بیماری گال باکتریایی زیتون در کشور مربوط به ۱۲۵ هکتار از باغ‌های زیتون روستای قره چشمه مینودشت است که در سطح حدود ۱۲۲ هکتار آن باید مدیریت و کنترل بیماری انجام شده و درختان ۲.۵ هکتار از این باغات باید نابود شود.

حق‌نما بیان کرد: از زمان مشاهده این بیماری در باغ‌های زیتون مینودشت تاکنون چندین جلسه با باغداران روستای قره‌چشمه با رویکرد انجام اقدامات مقابله‌ای برای جلوگیری از پیشروی بیماری برگزار شد و با خرید یک دستگاه سمپاش از منابع کشوری پیمانکار به شکل بسیار محدود در حال سم‌پاشی نقاط با درگیری بیشتر است.

وی افزود: برای مدیریت و کنترل بیماری در باغ‌های زیتون قره‌چشمه و جلوگیری از گسترش آن به سایر نقاط یک طرح ۲ ساله نوشته شده که برای اجرای آن به ۶۵ میلیارد ریال و برای نابودی کامل درختان ۲.۵ هکتار از باغات آلوده هم به ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی گلستان یادآور شد: سابقه این بیماری در کشور به اواخر سال ۱۳۹۳ در روستای قره چشمه مینودشت برمی‌گردد که آن زمان هم با همراهی جمعی بیماری کنترل و درختان با درگیری بالا آتش زده شد.

حق‌نما به باغداران توصیه کرد: با توجه به اینکه باغداران با روش ضربه‌زدن به درختان اقدام به جمع‌آوری زیتون می‌کنند، چوب‌های مورد استفاده را با سموم مسی آغشته کنند تا ضربه‌زدن همراه با زخمی شدن درختان باعث انتقال بیشتر بیماری نشود.

وی هرس تابستانه گره‌های روی درخت و شاخه‌های آلوده و سپس سوزاندن آنها، کاشت ارقام مقاوم به بیماری، حذف علف هرز، درختچه خرزهره و احتیاط در جلوگیری از زخمی شدن گیاه را از مهمترین راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری گل باکتریایی عنوان کرد.

هر ساله برداشت زیتون کنسروی در گلستان از میانه شهریور آغاز شده و تا اواخر مهر ادامه دارد ضمن اینکه برداشت گونه روغنی آن از اواخر مهر آغاز می شود و به مدت یک ماه ادامه دارد.

بیشتر باغ‌های زیتون ایجاد شده در استان گلستان به سبب داشتن شرایط اقلیمی مناسب و زمین‌های مستعد در نواحی شرقی و شمالی آن است.

گلستان با داشتن شرایط اقلیم مناسب و زمین های مستعد، از قطب های مهم تولید زیتون کشور به شمار می رود که به گفته مسوولان سازمان جهادکشاورزی، ظرفیت ایجاد ۶۰ هزار هکتار باغ زیتون در این استان وجود دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا