اجتماعیاخبار

ورشکستگی منابع آبی کشور/ کشاورزان اولین قربانیان خشکسالی هستند

نایب رئیس بنیاد ملی گندم و دبیر خانه کشاورز گلستان گفت: منابع آبی کشور به مرحله ورشکستگی رسیده و کشاورزان اولین قربانیان خشکسالی هستند.

به گزارش مردم گلستان به نقل از خبرگزاری مهر، علی قلی ایمانی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گلستان اظهارکرد: هم اکنون شرایط کشاورزی در کشور و گلستان خاص و ویژه بوده و باید حل مشکلات کشاورزان در دستور کار متولیات باشد.

دبیر خانه کشاورز گلستان افزود: کشاورزی کار پرریسکی است و همه ساله با قهر طبیعت روبرو هستیم لذا باید کشاورز توسط دولت حمایت شود.

وی ادامه داد: کشور در زمینه مرغ، دام و غیره مشکلاتی دارد که برخی از آن به واردات و وابستگی ما به دنیا برمی گردد.

ایمانی اضافه کرد: هم اکنون بار مشکلات به اندازه ای است که دام مولد را به کشتارگاه می برند و این امر به دلیل این است که علوفه و خوراک متراکم نداریم.

نائب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان این که سوء مدیریت سبب شده تا این مشکلات در کشور ایجاد شود، گفت: وقتی ما آب سد مدیریت شده در اختیار داریم باید شرایطی ایجاد شود هم زارع و هم دامدار از آن منتفع شوند.

وی بیان کرد: ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی شمال و بخش میانی استان در اثر خشکسالی از بین رفت و خرید گندم به ۵۰۰ هزار تن هم نرسیده در صورتی که در سال گذشته بیش از یک میلیون تن گندم خریداری می شد.

ایمانی ادامه داد: باید نگاه ویژه ای به کشاورزی داشته باشیم تا آن ها به حیات خود ادامه دهند.

وی عنوان کرد: ما هم اکنون کمبود آب و بحران را پشت سر گذاشته ایم و به ورشکستگی آب رسیده ایم، رودهای دائمی و فصلی ما خشک شده و اولین قربانی آن کشاورزان هستند.

دبیر خانه کشاورز گلستان گفت: پیگیری هایی برای رفع مشکلات کشاورزان از مدیریت بحران جهاد کشاورزی و وزارت کشور شده و مقرر شد سه هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت و دو هزار میلیارد تومان برای بخشودگی سود و کارمزد و امهال یک ساله تسهیلات برای کشاورزان در نظر گرفته شود.

وی اضافه کرد: زمان خشکسالی اولین مساله ای که مطرح می شود، کشاورزی است، آیا می توان آن را تعطیل کرد پس اشتغال و امنیت غذایی چه می شد.

ایمانی بیان کرد: باید تدبیری شود تا علاوه بر حفظ منابع آبی، کشاورزی را هم ادامه دهیم که این امر با همکاری همه نهادها میسر می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا