رئیس جهاد کشاورزی گلستان گفت: پنبه را جایگزین مناسب کشت شالی در گلستان دانست وبرای اولین بار در کشور کشت قراردادی پنبه در گلستان اجرا شد.
به گزارش مردم گلستان، محمد برزعلی ظهردرسومین همایش بینالمللی دانش، صنعت و تجارت پنبه که در گرگان برگزار شد اظهار کرد: با اشاره به اینکه اصلاح الگوی کشت یکی از اولویتهای مهم سازمان جهاد کشاورزی در استان گلستان است، سطح زیر کشت شالی در استان گلستان از ۶۹ هزار هکتار در سال گذشته به کمتر از ۴۰ هزار هکتار کاهش یافت که بخشی از آن به دلیل فعالیتهای ترویجی سازمان جهاد کشاوزری گلستان و بخشی دیگر به دلیل خشکسالی و کمبود بارشهای باران و بازرگانی برنج اتفاق افتاده است.
وی افزود: با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که بر اساس مصوبات سال ۹۷ هیئت وزیران، کشت پنبه را جایگزین کشت برنج در استان کنیم وبا توجه به مباحث علمی و تحقیقاتی که در موسسه تحقیقات پنبه کشور صورت گرفته به لحاظ فنی جایگاه خوبی در سطح خاورمیانه داریم اما در حوزه تولید باید یک چرخش تحول آفرین داشته باشیم.
برزعلی، افزایش بهرهوری در واحد سطح، حفظ و نگهداری از ذخایر ژنتیکی و انتقال دانش فنی به تولید کنندگان و بهرهبرداران را از مهمترین برنامههای جهاد کشاورزی گلستان برشمرد و ادامه داد: استان گلستان اولین استانی بود که سال گذشته کشت قراردادی پنبه را با همت بخش صنعت، تولیدکننده و بخش تسهیلگری در سازمان جهاد کشاورزی با موفقیت اجرا کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه رئیس جمهور در سفر خود به استان گلستان با هدف حمایت از تولید و کشارزان بر کشت قراردادی تاکید داشتند، گفت: ما در آینده باید استفاده از منابع و نهادههای کشاورزی را باید به سمتی هدایت کنیم که حداکثر بهرهوری را داشته باشیم.
این مقام مسئول، احداث هرچه بیشتر مجتمعهای کشت و صنعت، یکپارچه سازی اراضی زراعی و کاهش هزینههای تولید را در رونق کشاورزی موثر دانست و تصریح کرد: ضرورت دارد در زمینه فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی محصول پنبه اهتمام بیشتری شود تا شاهد افزایش سطح کشت پنبه در کشور باشیم.