اجتماعیاخبار

کاهش شدید رعایت پروتکل‌های بهداشتی در گلستان/ موج پنجم کرونا در کمین است

با گرم‌تر شدن هوا و البته با فروکش کردن شیوع کرونا در گلستان، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شهرها و روستاهای استان به شدت کاهش یافته است و این سهل انگاری ممکن است خیلی زود موج دیگری از بیماری را در پی داشته باشد.

به گزارش مردم گلستان به نقل از تسنیم، موج چهارم کرونا هنوز تمام نشده و با اینکه تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان گلستان روندی کاهشی را تجربه می‌کند اما هر ۲-۳ روز یکبار، این آمار صعودی شده و دوباره نزولی می‌شود.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اغلب شهرهای استان از جمله کردکوی، بندرگز، گرگان، علی آبادکتول و غیره به پایین‌ترین سطح رسیده و بسیاری از افراد که اوج بیماری از ماسک استفاده می‌کردند، دیگر همین اقدام ساده پیشگیرانه را هم انجام نمی‌دهند.

در برخی روستاها شاید از شلوغی شهرها خبری نباشد اما فرارسیدن فصل کشاورزی و حضور زنان و مردان و حتی کودکان در مزارع برای کشت و کار، بدون در نظر گرفتن فاصله فیزیکی و زدن ماسک و غیره گرفتاری‌های خاص به خود را دارد.

در نبود نظارت کافی بر فعالیت اصناف و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی آنان، متأسفانه برخی شهروندان هم در هنگامی که بیرون از منزل و به ویژه در بازار و مکان‌های عمومی هستند، پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند.

در ماه‌های گذشته تأکید زیادی بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در نانوایی‌ها و مراکز پرازدحام دیگر مانند فروشگاه‌ها و غیره می‌شد و برخی از متخلفان هم تذکر گرفته و در بعضی موارد حتی به پلمب واحد صنفی منجر می‌شد اما اکنون خبری از رعایت پروتکل‌ها و این نظارت‌ها نیست.

در برخی از مراکز دولتی شاید رعایت فاصله فیزیکی دارای کمی محدودیت باشد اما استفاده از ماسک، ساده‌ترین اقدام است که بعضی از کارکنان حتی از زدن ماسک هم امتناع می‌کنند.

در زمستان امسال که گلستان درگیر موج سوم کرونا شد، بسیاری از مسئولان وضعیت قرمز شهرهای غرب استان و اوج گیری کرونا را تردد کارگران فصلی بین شهرهای استان مازندران که آن زمان در اوج شیوع کرونا قرار داشت، اعلام می‌کردند و اکنون هم که فصل کشاورزی به ویژه کشت شالی که مازندران قطب تولید این محصول است، شروع شده کارگران فصلی همچنان در حال تردد هستند و برای اینکه وضعیت شیوع بیماری در استان بار دیگر صعودی نشود، باید در این بخش نظارت‌ها افزایش پیدا کند.

موضوع دیگر ممنوعیت فعالیت برخی گروه‌های شغلی در شهرهای قرمز و نارنجی است که با وجود نارنجی بودن وضعیت در شهرستان گرگان، کردکوی و علی آباد کتول، همه گروه‌های شغلی در حال فعالیت هستند و گویا نظارتی در این زمینه وجود ندارد.

وضعیت گرگان با توجه به تردد جمعیت زیادی از روستاها و شهرهای اطراف به آن، پیچیده‌تر است. حضور اغلب پزشکان متخصص و فوق تخصص در شهر گرگان، وجود پایانه‌های مسافری در درون شهر که کمتر دستورالعمل‌های بهداشتی در آنها رعایت می‌شود، در کنار کم توجهی مسافران و رانندگان حمل و نقل عمومی به رعایت این پروتکل‌ها، حضور جمعیتی قابل توجه در برخی روزها در تفرجگاه‌ها و غیره، شرایط گرگان را کمی متفاوت‌تر از سایر شهرهای استان کرده است.

شاید نیازی نباشد در مرکز شهر گرگان حضور داشته باشید، کافی است از پشت شیشه خودرو در میدان شهید قندهاری، جمعیت زیادی از مردم را که به عنوان مسافر و راننده حضور دارند و واحدهای صنفی از فست فودی گرفته تا نانوایی را مشاهده کنید که شاید از هر ۱۰ نفر، دو تا سه نفر آنها از ماسک استفاده کنند.

وضعیت بیماری در استان با توجه به نوساناتی که در تعداد بستری‌ها وجود دارد، بسیار شکننده است و ممکن است آتش زیر خاکستر کرونا در سایه غفلت و سهل انگاری شهروندان و نبود نظارت دستگاه‌های متولی، بار دیگر شعله‌ور شود.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان ۲۸۹ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۶۶ نفر در بخش آی سی یو تحت مراقبت ویژه هستند و حیات ۲۸ نفر دیگر نیز به دستگاه ونتیلاتور وابسته است.

عبدالرضا فاضل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ظهار داشت: با اینکه در هفته‌های اخیر با همکاری مردم توانستیم بیماری را تا حدی کنترل کنیم اما نگرانی برای سفرهای تعطیلات نیمه خردادماه وجود دارد.

وی گفت: با توجه به گردش انواع جهش یافته ویروس کرونا در شهرهای مختلف، مسافرت می‌تواند گرفتاری‌های ما را افزایش دهد و ممکن است در موج بعدی بیماری شرایط سخت‌تری را تجربه کنیم.

فاضل درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم و اصناف بیان داشت: عدم رعایت این دستورالعمل‌ها ما را با موج دیگر بیماری درگیر خواهد کرد و کارشناسان بهداشت و بازرسان و ناظران اصناف و غیره باید مراقبت‌های خود را تشدید کنند.

وی با تأکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی تا واکسیناسیون عمومی گفت: تا زمانی که بیش از ۷۰ درصد مردم کشور واکسینه نشوند، ایمنی جمعی حاصل نخواهد شد و تا آن زمان همه باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا