مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان گفت: در افق درازمدت ۱۴۲۵ راهکار اساسی تأمین آب شرب در استان، استفاده از آب دریا است.
سیدمحسن حسینی در جلسه با مجمع نمایندگان استان گلستان اظهار کرد: بعد از انتصاب اینجانب در مردادماه سال ۹۹، یکی از دغدغهها موضوع آب شرب استان بود که بررسیهای فراوان و پیگیریهای زیادی به انجام رسید. در این بررسیها مشخص شد که طرح جامع آب شرب استان در سالهای قبل مصوب شده که با توجه به شرایط جدید استان، اصلاح شد و در حال گرفتن مصوبه نهایی از وزارت نیرو است.
وی افزود: در بخش درازمدت به این نتیجه رسیدیم که راهکار اساسی تأمین آب شرب در استان استفاده از شیرین سازی آب به میزان ۵۰ میلیون مترمکعب است که برای این کار باید ۱۰۰ میلیون آب را شیرین سازی کرد. با پیگیریهای انجام شده، مجوز شیرین سازی در وزارت نیرو در حال نهایی شدن است و در آینده نزدیک این مجوز صادر میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان با اشاره به اینکه در میانمدت نیز نیازها احصاء و منابع بررسی شده است، تصریح کرد: در بخش میانمدت، با چهار طرح سد میرداماد، سد قره چای، افزایش تخصیص شرب سد نرماب و استفاده از تخصیص ۱۰ میلیون مترمکعبی سد گله ورد برای تأمین آب شرب استان تلاش میکنیم.
حسینی خاطرنشان کرد: در بخش کوتاهمدت نیز تمام دغدغه ما اجرای ۶ طرح آبرسانی در استان است که در قالب این ۶ طرح، حفر تعدادی چاه، چند ایستگاه پمپاژ، چند مخزن، اتصال چاهها به هم، سیستمهای برقی، خطوط انتقال آب و… در حال انجام است.
وی به افزایش حدود هشت برابری اعتبارات این ۶ طرح آبرسانی اشاره کرد و گفت: مجموع تخصیص چهار سال گذشته طرحهای آبرسانی استان ۵۳ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۹، تخصیص آنها ۱۴ میلیارد تومان بوده است. در سال جاری با تلاشهای شرکت و مساعدتهای مجمع نمایندگان استان، استاندار محترم، سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو، این اعتبارات به ۱۱۹ میلیارد تومان رسیده است که در خردادماه ابلاغ شد.
مدیرعامل آب منطقهای گلستان تصریح کرد: شرکت آب منطقهای علاوه بر هزینه کردن تخصیص موجود، منتظر اعتبار جدید نمانده و در حد توان و ظرفیت پیمانکاران پروژهها را پیش برده و در حال حاضر حدود ۱۷ میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران دارد و بدون تخصیص اعتبار ۳۴ میلیارد تومان نیز طرح در حال انجام دارد که اعتبار سال جاری میتواند تحول زیادی در اجرای طرحهای آبرسانی ایجاد کند.
حسینی گفت: در بخش تأمین آب اضطراری نیز معرفی ظرفیت چاههای کشاورزی و ادارات و بخش خصوصی به شرکت آب و فاضلاب برای اتصال به شبکه شرب گرگان بهطور مستمر در حال انجام است.