وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگویی با یک شبکه عربی مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره موضوع آزادی قدس و همچنین وقفه ایجاد شده در مذاکرات وین تشریح کرد.
به گزارش مردم گلستان به نقل از ایسنا، حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با شبکه المسیره، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران همواره حامی فلسطین خواهد ماند و تا تشکیل کشوری متحد در تمامی اراضی تاریخی آن و با پایتختی بیتالمقدس به این حمایت ادامه خواهد داد.
امیرعبداللهیان گفت: اقامه نماز در قدس یک وعده الهی است و خون شهدای مقاومت و ملت فلسطین برای تحقق این وعده الهی ریخته شده است. ما مطمئنیم به زودی در قدس نماز خواهیم خواند.
وزیر امور خارجه ایران درباره مذاکرات احیای توافق هستهای در وین هم گفت: این مذاکرات متوقف نشده است اما به طرق دیگری و با تبادل پیامهای مکتوب بین ایران و آمریکا از طریق نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین در حال انجام است که این روند در راستای لغو تحریمهای یکجانبه آمریکا است.
امیرعبداللهیان گفت: هدف ما در این مذاکرات رسیدن به توافقی قوی و بادوام است و از طرف آمریکایی خواستهایم واقع بین باشد، تاکید کردهایم لغو تحریمها در تمامی بخشها و ارائه ضمانتهای اقتصادی یکی از مهمترین نکات در دستور کار مذاکراتی ماست.
او همچنین مطرح کرد: من فکر میکنم طرف آمریکایی به خوبی به خطوط قرمز ایران واقف است و ما به مذاکرات ادامه میدهیم و به محض این که به نقطه توافق برسیم، نماینده ما در مذاکرات در وین آخرین مراحل توافق را انجام خواهد داد.
به گزارش مردم گلستان به نقل از خبرگزاری ایسنا، مذاکرات وین که از زمان روی کار آمدن دولت بایدن در سال ۲۰۲۱ در راستای احیای توافق هستهای و لغو تحریمهای ایران از طریق بازگشت آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هستهای آغاز شده است، در پی برخی تحولات اخیر بینالمللی از جمل حمله روسیه به اوکراین و کشمکشهای تهران-واشنگتن بر سر برخی مسائل باقی مانده در مذاکرات، تا اطلاع ثانوی متوقف شده است.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در کنفرانس خبری اخیرش درباره احیای توافق گفت: باید پایه های فشار حداکثری که ترامپ علیه ایران کار گذاشته از بین برود. چرخه انتفاع اقتصادی ایران از برجام به صورت کامل لحاظ شود.
خطیبزاده با انتقاد از رویه دولت آمریکا افزود: ما تاکید بر این داریم که قوانین داخلی و سیاست داخلی آمریکا و انتخابات پیش رو در آمریکا نمی تواند تعیین کننده نتیجه گفت و گوها در وین باشد. آنها حقوق بین الملل را نادیده میگیرند و سعی می کنند مسائل را به مسائل داخلی کشورشان گره بزنند.