اخباراقتصاد

خطر انقراض در کمین آبزیان دریای خزر/ اعطای تسهیلات به استخرهای دومنظوره پرورش ماهی

مدیرکل شیلات استان گلستان با تأکید بر اینکه یکی از اهداف ما در بازسازی ذخایر آبزی کمک به صیادان است، گفت: برخی از گونه‌های آبزی دریای خزر در خطر انقراض قرار دارند.

اسماعیل جباری ظهر امروز شنبه ۵ شهریور ماه در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: وجود دریای خزر، چشمه های آب سرد، رودخانه ها و آببندان ها، اراضی لم‌یزرع، آب های نامتعارف و لب شور زمینه را برای پرورش انواع ماهیان سردابی، گردابی ماهیان خاویاری، میگو و تعاونی های فعال در زمینه صید و صیادی در گلستان فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف شیلات بازسازی ذخایر آبزی با هدف تأمین مولدهای موردنیاز از نظر کمی و کیفی، نوسازی و بهسازی سازه های تجهیزات و استخرها و تأمین و تخصیص به موقع اعتبارات است، افزود: در استان گلستان سه مرکز برای حفظ ذخایر آبزی در دریا مشغول است، امسال حدود ۵۱ میلیون بچه ماهی استخوانی و غضروفی تکثیر و به دریا رهاسازی شده است.

مدیرکل شیلات استان گلستان متذکر شد: هدف ما حفظ ذخایر ارزشمند دریا است لذا هر ساله با هماهنگی بازسازی ذخایر شیلات کشور، مولدین را از دریا به مراکز حفظ ذخایر آبزی منتقل و تکثیر کرده سپس به دریا منتقل می شوند، در واقع هدف از این کار ما کمک به صیادان است چراکه ذخایر آبزی در استان رو به کاهش است و برخی از گونه ها در حال انقراض هستند.

جباری از تسهیل در صدور مجوز در حوزه های مختلف شیلاتی خبر داد و یادآور شد: متقاضیانی که به شیلات مراجعه می کنند تشکیل پرونده در اسرع وقت انجام شده و افراد به سازمان نظام مهندسی و کشاورزی استان هدایت شده که پس از طی مراحل اداری و قانونی صدور مجوز انجام می شود.

وی از وجود ۳۰ هزار حلقه چاه با پروانه در استان گلستان خبر داد و تأکید کرد: آبزیان نیاز به آب مداوم دارند و هدف ما استفاده بهینه از آب، خاک و امکانات موجود است در همین راستا استفاده دومنظوره از چاه های کشاورزی در دستور کار ما قرار گرفت و به طور قطع تولید ماهی به این روش به معیشت کشاورزان و روستائیان کمک می کند.

مدیرکل شیلات استان گلستان با بیان اینکه متأسفانه اکثر کشاورزان مایل به استفاده دومنظوره از چاه های کشاورزی نیستند، تصریح کرد: به جای هدایت مستقیم آب به سمت اراضی کشاورزی، می توان از آن استفاده بهینه کرد و قبل از هدایت آب به اراضی کشاورزان، آن را به استخرهای ذخیره پرورش آبزیان فرستاد تا بدون هدررفت آب، گونه های آبزی تولید شود و به دنبال آن افزایش درآمد و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر رقم بخورد.

جباری با تأکید بر اینکه ما به هیچ عنوان برای صدور مجوز ایجاد استخرهای پرورش ماهی سخت گیری نمی کنیم، تصریح کرد: ما با افتخار در خدمت کشاورزان گلستانی هستیم و کسانی که برای احداث استخرهای دومنظوره کشاورزی و پرورش ماهی مشکل دارند به ما مراجعه کنند تا برای رفع مشکل آنها اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که احداث استخر دو منظوره کشاورزی و پرورش ماهی چقدر زمانبر است، پاسخ داد: این مهم بستگی به مساحت استخر و میزان آب دارد، متقاضیان با مراجعه به جهاد کشاورزی برای احداث استخر دومنظوره کشاورزی درخواست بدهند که برای این منظور اعطای تسهیلات نیز به متقاضیان انجام می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا